Record Details

Будова макромолекул. НП Спеціальність: 7.091605 “Хімічна технологія високомолекулярних сполук”

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Будова макромолекул. НП Спеціальність: 7.091605 “Хімічна технологія високомолекулярних сполук”
 
Creator Фабуляк, Федір Григорович
Іванов, Сергій Віталійович
Масленнікова, Людмила Дмитрівна
 
Subject Будова макромолекул
Хімічна технологія
високомолекулярні сполуки
 
Description Основною метою дисципліни "Будова макромолекул" є вивчення будови макромолекул, їх хімічної і фізичної структури, які формуються через термодинамічні фактори і наявності ненасиченості у вихідних сполуках і полімерах, молекулярної маси та конфігураційно-конформаційних станів.
Головною задачею дисципліни виступає теорія хімічної будови і взаємного впливу атомів в молекулах, що має суттєве значення для розробки підходів в регулюванні властивостей полімерів в будові макромолекул, в хімії високомолекулярних сполук в цілому. Це відноситься не тільки до безпосередньо зв`язаних атомів в молекулі, але і зв`язаних безпосередньо взаємним впливом по довжині макромолекули, спряженням зв`язків, порушенням взаємного впливу внаслідок просторових перешкод, реакційною здатністю ароматичних і дієнових сполук, а також стійкість деяких вільних радикалів і ін. явищами. Важливе значення має широко поширене явище взаємного впливу атомів безпосередньо зв`яаних між собою. Це неполярні (-СН), полярні (С-Cl та ін.) групи атомів і поляризуємість зв`язків, а також взаємний вплив функціональних груп атомів не зв`язаних безпосередньо.
В результаті вивчення дисципліни студенти мають ЗНАТИ: будову речовин з подвійними зв`язками полімерів одержаних на їх основі.
В результаті вивчення дисципліни студенти мають ВМІТИ: синтезувати із монолярів полімери та регулювати їх властивості в залежності від будови макромолекул.
 
Date 2016-06-10T09:30:17Z
2016-06-10T09:30:17Z
2005
 
Type Other
 
Identifier http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/21630
 
Language uk
 
Format application/msword
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ