Record Details

Optimization of cultivation conditions of Bacillus genus bacteria for proteolytic enzymes production

Наукові журнали Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Optimization of cultivation conditions of Bacillus genus bacteria for proteolytic enzymes production
Оптимизация параметров культивирования бактерий рода Bacillus для получения протеолитических ферментов
Оптимізація умов культивування бактерій роду Bacillus з метою отримання протеолітичних ферментів
 
Creator Barska, Ie. G.; Національний авіаційний університет
 
Subject
bacteria Bacillus; substrates; wheat bran; whole-wheat flour; proteolytic enzymes; optimization
579.852.1 (045)

бактерии рода Bacillus; субстраты; пшеничные отруби; мука грубого помола; протеолитические ферменты; оптимизация
579.852.1 (045)

бактерії роду Bacillus; субстрати; пшеничні висівки; мука грубого помолу; протеолітичні ферменти; оптимізація
579.852.1 (045)
 
Description The spectrum of economically viable protein substrates that can be used in production of proteolytic enzymes was determined. Based on the experimental data component’s composition of the nutrient medium was optimized. The maximum proteolytic activity of the genus Bacillus bacteria was determined in the case of their incubation for 72 hours at temperature 37 °C on a medium with concentrations of wheat bran protein – 1,42 % and wheat flour protein – 1,58 %.
Определен спектр экономически целесообразных белковых субстратов, которые могут быть использованы в биотехнологии получения протеолитических ферментов и на основе полученных данных была проведена оптимизация компонентного состава среды, установлена максимальная протеолитическая активность бактерий рода Bacillus при их культивировании в течении 72 часов при температуре 37 °С на питательной среде с концентрациями белка пшеничных отрубей – 1,42 % и белка муки грубого помола – 1,58 %.
Визначено спектр економічно доцільних білкових субстратів, що можуть бути використані у біотехнології отримання протеолітичних ферментів та на основі отриманих даних проведено оптимізацію компонентного складу поживного середовища, встановлено максимальну протеолітичну активність бактерій роду Bacillus при їх культивуванні впродовж 72 годин при температурі 37 °С на поживному середовищі з концентраціями білка висівок – 1,42 % та білка муки грубого помолу – 1,58 %.
 
Publisher Національний авіаційний університет
 
Contributor


 
Date 2013-01-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/5527
 
Source Problems of Environmental Biotechnology; № 2 (2013)
Проблемы экологической биотехнологии; № 2 (2013)
Проблеми екологічної біотехнології; № 2 (2013)
 
Language uk
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ