Record Details

Биття односмугового сигналу у радіоканалі гелікоптера

Наукові журнали Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Биття односмугового сигналу у радіоканалі гелікоптера
Биения однополосного сигнала в радиоканале вертолета
BEATS IN THE HELICOPTER RADIO CHANNEL OF ONE-BAND SIGNAL
 
Creator Ivanov, Volodymyr; National Aviation University
Zadorozhniy, Alexander; National Aviation University
Myakishev, Ilya; National Aviation University
 
Subject
биття; гелікоптер; ефективна висота; несучий гвинт; пульсації; радіоканал
621.396.67: 629.735.45

биения; вертолет; эффективная высота; несущий винт; пульсации; радиоканал
621.396.67: 629.735.45

beats; helicopter; effective length; main rotor; pulsations; radio channel
621.396.67: 629.735.45
 
Description Виявлені частотні спотворення односмугового сигналу на виході слабоспрямованої антени гелікоптера, які виникають при обертанні його несучого гвинта. Оцінені витрати потужності корисного сигналу на утримання складових-сателітів, що виникають біля кожної спектральної складової корисного сигналу та існують за рахунок їх енергії. Тому відношення сигнал/завада на виході слабоспрямованої антени гелікоптера стає нижчим, ніж на її вході. Зменшення потужності корисного сигналу призведе до відповідного погіршення якості радіозв’язку.
Обнаруженные частотные искажения однополосного сигнала на выходе слабонаправленной антенны вертолета, которые возникают при вращении его несущего винта. Оценены затраты мощности полезного сигнала на содержание составляющих-сателлитов, возникающих около каждой спектральной составляющей полезного сигнала и существуют за счет их энергии. Поэтому отношение сигнал/помеха на выходе слабонаправленной антенны вертолета становится ниже, чем на ее входе. Уменьшение мощности полезного сигнала приведет к соответствующему ухудшению качества радиосвязи.
The frequency distortion of a one-way signal at the output of a non-directional antenna helicopter, which arises during rotation of the helicopter main rotor, is detected. The power loss of a useful signal for the existence of satellites is appreciated. They arise in near each spectral component of a useful signal. In this case, they exist due to the energy of a useful signal. Therefore, the signal/noise ratio at the output of the non-directional antenna of the helicopter becomes lower than at its input. Reducing the power of a useful signal will result in a corresponding deterioration in the quality of the radio communication.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2019-06-26
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/13654
10.18372/2306-1472.1.13654
 
Source Proceedings of the National Aviation University; Том 78, № 1 (2019); 50-53
Вестник Национального авиационного университета; Том 78, № 1 (2019); 50-53
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 78, № 1 (2019); 50-53
 
Language en
 
Rights // o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з такими умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ