Using of electromagnetic radiation for optimization produktion condidions of technical alcohol
Наукові журнали Національного Авіаційного Університету
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Using of electromagnetic radiation for optimization produktion condidions of technical alcohol
Использование электромагнитного излучения для оптимизации условий производства технического спирта Використання електромагнітного випромінювання для оптимізації умов виробництва технічного спирту |
|
Creator |
Косоголова, Л. О.; Національний авіаційний університет
Лошицький, П. П.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” Коломійчук, Д. А.; Національний авіаційний університет |
|
Subject |
—
yeast; Saccharomyces cerevisiae K-81; technical alcohol; fermentation; influence of physical factors; activity of culture; high-frequency electromagnetic radiation 577.514.537 — дрожжи; Saccharomyces cerevisia К-81; технический спирт; брожение; влияние физических факторов; активность культуры; высокочастотное электормагнитное излучение 577.514.537 — дріжджі; Saccharomyces cerevisiae K-81; технічний спирт; бродіння; вплив фізичних факторів; активність культури; високочастотне електормагнітне випромінювання 577.514.537 |
|
Description |
The article highlights the influence of high-frequency electromagnetic radiation on yeast cells during the fermentation process. Established processing modes, in which the fermentation process is as efficiently as possible. The results of researches show that in processing of yeast cells with frequency 57–68 GHz during 7 min and at a distance of 70 mm from the source of radiation increases the activity of yeast in 2,5 times. This makes it possible to reduce the fermentation process to 2 days. Installed that the effect of irradiation is stored in the next generation of yeast, which makes it possible to reuse them.
В статье было исследовано влияние электpoмaгнитного излучения высокой частоты на дрожжевые клетки во время процесса брожения. Установлены режимы обработки, при которых процесс брожения происходит максимально эффективно. Результаты исследований свидетельствуют о том, что при обработке дрожжевых клеток с чacтoтой 57–68 ГГц в течение 7 мин и на расстоянии 70 мм от источника излучения увеличивает активность дрожжей в 2,5 раза, что дает возможность сократить процесс брожения до 2 суток. Установлено, что эффект от облучения сохраняется в следующих поколениях дрожжей, что дает возможность использовать их повторно. В статті дocлiджено вплив електpoмaгнiтнoгo випpoмiнювaння високої частоти на дріжджові клітини під час процесу бродіння. Встановлені режими обробки, за яких процес бродіння відбувається максимально ефективно. Результати досліджень свідчать про те, що при обробці дріжджових клітин з чacтoтою 57–68 ГГц протягом 7 хв та на відстані 70 мм від джерела випромінювання збільшує активність дріжджів у 2,5 рази, що дає можливість скоротити процес бродіння до 2 діб. Встановлено, що ефект від опромінення зберігається в наступних генераціях дріжджів, що дає можливість використовувати їх повторно. |
|
Publisher |
Національний авіаційний університет
|
|
Contributor |
—
— — |
|
Date |
2017-12-27
|
|
Type |
—
— — |
|
Format |
application/pdf
application/pdf application/pdf |
|
Identifier |
http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/12237
|
|
Source |
Problems of Environmental Biotechnology; № 2 (2017)
Проблемы экологической биотехнологии; № 2 (2017) Проблеми екологічної біотехнології; № 2 (2017) |
|
Language |
uk
|
|